luni, 25 februarie 2013

Pandispan clasic

   Exista mai multe retete pentru pandispan, multe dintre ele presupun sa batem oul intreg. Eu folosesc aceasta reteta pe care o stiu de la mami pentru ca mi se pare foarte simpla si nu a dat gres niciodata.
   Avem nevoie de acelasi numar de oua, linguri de zahar si faina (ex. 4 oua, 4 linguri zahar, 4 linguri faina). Daca vreti un pandispan de cacao inlocuiti o lingura de faina cu 2 de cacao.
   Separam albusurile si le batem spuma, adaugam pe rand lingurile de zahar si continuam sa batem, adaugam si galbenusurile cate unul. Cand am incorporat galbenusurile, adaugam faina treptat si amestecam cu lingura de sus in jos foarte usor sa ramana o compozitie aerata.
   Dam la cuptor 15 minute la foc puternic.
   Poate fi folosit pentru blaturi de tort, rulade, prajituri cu fructe, etc.

 

 








Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu