miercuri, 20 februarie 2013

Pizza de casa

   Asta este ceea ce ma roaga de ceva vreme sotul sa mancam... "o pizza facuta de noi"....asa ca zis si facut. Pentru mine pizza inseamna obligatoriu :
- aluat (160 ml apa, 1 lingura ulei masline,1 lingurita sare, 320 grame faina, 12 gr drojdie)
- sos rosii (sos de rosii homemade, ulei masline, oregano, sare, piper, zahar)
- mozzarela/cascaval
- ciuperci 
- masline
- ardei si de data asta si niste carnati picanti, foarte uscati, gen chorizo

   Prepararam  aluatul : dizolvam drojdia in apa si o lingura de faina, apoi o amestecam cu restul de faina, sarea si uleiul si lasam la dospit pana isi dubleaza volumul (eu ma grabeam asa ca am folosit functia de dospit a cuptorului si in 30 minute a fost gata).


   Cat timp sta aluatul la dospit pregatim restul ingredientelor, ungem cu putin ulei 2 tavi de 30 cm si incingem cuptorul.

  

   Cand a crescut aluatul in impartim in doua parti, ne ungem cu putin ulei palmele si il intindem in tavi, punem sosul de rosii, restul ingredientelor in ordinea si proportiile dorite si radem mozzarela si dam la cuptor la 250 grade (pentru cuptoarele clasice la treapta maxima) pentru 10 minute.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu