joi, 21 februarie 2013

Supa de rosii


Supa de rosii cu orez imi aminteste de copilarie...e drept ca mama o facea mai des vara cu rosiile de la bunica din gradina si o mancam adesea rece, dar in afara de temperatura de afara care nu aduce deloc a vara, rosiile sunt din gradina ...doar putin conservate homemade.

Ingrediente:

800 gr rosii decojite in suc propriu
1 ceasca orez
2 cepe 
1 cartof
4 catei usturoi
2 linguri legume deshidratate (se gasesc la plafar, fara adaos de sare)
2 linguri ulei
sare, piper, cimbru
patrunjel










Tocam marunt ceapa si usturoiul si le sotam 3-4 minute in ulei, apoi adaugam rosiile si legumele deshidratate. Dupa 20 minute adaugam si cartoful taiat sferturi. Cand este fiert cartoful pasam cu blenderul si subtiem cu apa pana la consistenta dorita.

 








Lasam sa dea de cateva ori in clocot si adaugam orezul spalat, acoperim oala si lasam sa fiarba. Adaugam sare, piper si cimbru.
Dupa 10 minute oprim focul si lasam supa acoperita sa se umfle orezul.
Cand servim adaugam patrunjelul.





















Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu