miercuri, 20 februarie 2013

Supa crema de legume

   Supa crema este pentru unii un moft, ceva ce nu poti servi unor conservatori in ale mancarii fara sa te intrebe ce este asta? nici mancare nu-i, nici a ciorba nu seamana si totusi se mananca cu lingura. Este ceva ce nu am mancat acasa la mama nici eu, nici sotul... dar care ne place si pe care o preparam in fel si chip, dar cu precadere ca mix de legume ca de aceasta data. Pentru mine este cel mai simplu si sigur mod de a-i face pe baieti sa manance atatea legume si sa li se para si ceva delicios.

 Ingrediente:

1 ceapa medie
2 morcovi
1 telina mica
1 radacina pastarnac/patrunjel
1 dovlecel
1 ardei gras
4 rosii
1 cartof
2 linguri ulei de masline
sare,piper,cimbru
smantana si crutoane pentru servit

Curatam toate legumele si le taiem bucati de 3-4 cm, mai putin ceapa pe care o lasam intreaga. Punem legumele (fara rosii si cartofi) intr-o oala, adaugam apa cat sa le acopere si le lasam sa fiarba bine. Cand sunt aproape fierte adaugam rosiile, mai lasam 5 minute si adaugam cartofii. Cand s-au fiert si cartofii , strecuram , pasam cu blenderul si subtiem cu supa in care au fiert pana la consistenta dorita (eu o pun pe toata). Adaugam sarea, piperul, cimbrul si mai dam in cateva clocote.
Cand oprim focul adaugam uleiul de masline.
Smantana si crutoanele le punem direct in bol cand o servim.








 


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu