Supa crema este pentru unii un moft, ceva ce nu poti servi unor conservatori in ale mancarii fara sa te intrebe ce este asta? nici mancare nu-i, nici a ciorba nu seamana si totusi se mananca cu lingura. Este ceva ce nu am mancat acasa la mama nici eu, nici sotul... dar care ne place si pe care o preparam in fel si chip, dar cu precadere ca mix de legume ca de aceasta data. Pentru mine este cel mai simplu si sigur mod de a-i face pe baieti sa manance atatea legume si sa li se para si ceva delicios.
Ingrediente:
1 ceapa medie
2 morcovi
1 telina mica
1 radacina pastarnac/patrunjel
1 dovlecel
1 ardei gras
4 rosii
1 cartof
2 linguri ulei de masline
sare,piper,cimbru
smantana si crutoane pentru servit
Curatam toate legumele si le taiem bucati de 3-4 cm, mai putin ceapa pe care o lasam intreaga. Punem legumele (fara rosii si cartofi) intr-o oala, adaugam apa cat sa le acopere si le lasam sa fiarba bine. Cand sunt aproape fierte adaugam rosiile, mai lasam 5 minute si adaugam cartofii. Cand s-au fiert si cartofii , strecuram , pasam cu blenderul si subtiem cu supa in care au fiert pana la consistenta dorita (eu o pun pe toata). Adaugam sarea, piperul, cimbrul si mai dam in cateva clocote.
Cand oprim focul adaugam uleiul de masline.
Smantana si crutoanele le punem direct in bol cand o servim.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu